El Servei de Salut es reuneix amb les representants de l'Associació Mallorquina d'Afectats per l'Hepatitis C (AMAHC)

Del gener a l’octubre de 2016 s’han fet 1. 284 tractaments amb els nous antivirals d’acció directa

AMAHC ha agraït el tracte que els professionals sanitaris han dispensat als pacients

 

El director d’Assistència Sanitària del Servei de Salut, Nacho García, s’ha reunit avui amb les representants de l’Associació Mallorquina d’Afectats per l’Hepatitis C (AMAHC). L’objectiu de la reunió ha estat valorar el seguiment del Pla estratègic d’abordatge de l’hepatitis C i analitzar els aspectes millorables en la prevenció, sobretot a l’hora de conscienciar la població. La presidenta d’AMAHC, Maria Jesús Buades, ha traslladat l’agraïment de l’associació al Servei de Salut pel bon tracte que els professionals dels hospitals públics de les Illes Balears han dispensat als pacients. Del gener a l’octubre de 2016 s’han iniciat un total de 1.284 tractaments amb els nous antivirals d’acció directa, dels quals 1.074 ja han acabat.

imagen

L’hepatitis C és una malaltia inflamatòria del fetge causada pel virus del mateix nom. El quadre clínic pot anar des d’un patiment lleu fins a una afecció greu i permanent que pot desembocar en cirrosi o càncer de fetge.  Les possibilitats de curar l’hepatitis C poden arribar al 90 % dels casos.

El virus de l’hepatitis C es transmet pel contacte amb la sang d’una persona infectada, per una ferida sagnant o altres causes invasives. Prop del 80 % de les persones que conviuen amb el virus no tenen símptomes. El Servei de Salut participa activament en l’actualització del Pla estratègic d’abordatge de l’hepatitis C.