En aquesta pàgina descrivim breument els passos que heu de seguir si no podeu accedir al Portal del Pacient. 

Atès que és un servei que proporciona informació personal confidencial sobre els usuaris del Servei de Salut de les Illes Balears, serà imprescindible que us identifiqueu per mitjà d’un certificat digital d’usuari, que pot estar contengut en una targeta criptogràfica —com en el cas del DNI electrònic—, que pot estar instal·lat en el navegador del vostre ordinador. 

Si teniu un certificat per mitjà del DNI electrònic: 

  • Abans de res, heu de disposar d’un lector de targetes en el vostre equip (sovint en el teclat mateix), que ha d’estar connectat o habilitat. 

  • A més, heu de tenir instal·lat el programari del DNI electrònic, que trobareu en www.dnielectronico.es, en l’apartat “Guia de referència bàsica” del menú que apareix a l’esquerra de la finestra. 

Una vegada que tengueu l’ordinador a punt, introduïu el DNI (o un altre tipus de targeta que contengui un certificat) en el lector i teclejau el PIN quan us ho sol·liciti (potser serà més d’una vegada). 

Imagen de la pantalla de introducción del PIN del DNI electrónico

Per assegurar-vos que els certificats estan instal·lats correctament, seguiu aquestes instruccions (segons el navegador que empreu):  

Si teniu cap problema per accedir amb el vostre certificat digital, clicau aquí

Internet Explorer 7 o superior

Anau al menú Eines > Opcions d’Internet.

Instrucciones para Internet Explorer 7/8 parte 1

Seleccionau la pestanya Contingut i després clicau en el botó Certificats

Assegurau-vos que en la finestra següent teniu seleccionada la pestanya Personal i que en el contengut apareixen els certificats amb les vostres dades personals. Si aquí no apareixen els vostres certificats, segurament no heu introduït el PIN quan se li ha sol·licitat de nou, o potser el vostre DNI no disposa d’aquests certificats. 

Instrucciones para Internet Explorer 7/8 parte 2 Instrucciones para Internet Explorer 7/8 parte 3

Si ja hi apareixen els vostres certificats, clicau en el botó Tanca, amb la qual cosa tornareu a la finestra Opcions d’Internet. Clicau en el botó Esborra l’estat d’SSL (apareixerà una notificació respecte d’això).

Instrucciones para Internet Explorer 7/8 parte 4

Aleshores tancau el navegador i tornau a intentar accedir amb el DNI o la targeta. 

Mozilla Firefox

Anau al menú Eines > Opcions.

imagen

En l’apartat Avançat triau la pestanya Xifrat (o Certificats, depèn de la versió del navegador) i assegurau-vos que teniu seleccionada l’opció Demana-m’ho cada vegada (per verificar que el servidor us demana el certificat). Ara clicau en el botó Visualitza els certificats

imagen

Seleccionau la pestanya Els vostres certificats i assegurau-vos que hi apareixen llistats els vostres certificats. 

imagen

Google Chrome 37 o superior

Clicau en la icona amb forma de document que és a la part dreta del navegador i, del menú que se’n desplega, seleccionau Configuració, i al final de tot de la finestra que apareix, clicau en Mostra la configuració avançada... 

imagenimagen

Baixau per les opcions que es despleguen fins que trobeu HTTPS/SSL i clicau en el botó Gestiona els certificats... 

imagen

Verificau que hi apareixen els vostres certificats, clicau en el botó Tanca i després tancau el navegador i tornau a intentar accedir amb el DNI electrònic o la targeta. 

imagen

 

Possibles errors amb el certificat digital 

Ejemplo de error con el certificado digital

Si durant el procés de validació del certificat digital us apareix un missatge semblant a aquest o relacionat amb la connexió SSL és possible que el vostre certificat estigui caducat. 

Verificau això:

  1. El certificat comença a tenir validesa al cap d’un període de temps després d’haver estat emès. Si heu intentat accedir abans, és possible que us aparegui aquest missatge; en aquest cas heu d’esperar que es compleixin la data i l’hora de validesa.
  2. La data o l’hora del vostre equip és incorrecta. Comprovau-ho i modificau-les si fa falta.
  3. El certificat està certament caducat: n’heu d’obtenir un altre.

Per a més informació i ajuda sobre els certificats, accediu a la pàgina oficial de la certificació electrònica que emet la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre [només en castellà] (s’obrirà en una finestra nova).