El SAMU-061 participa amb altres serveis d’urgències autonòmics en un simulacre d’explosió amb múltiples ferits per crear vincles conjunts en l’activació de protocols

El simulacre, que ha tengut lloc a Madrid, ha consistit en l’explosió d’un taller mecànic després d’haver-hi impactat un vehicle


El SAMU-061 ha participat en un simulacre amb altres serveis d’urgències autonòmics per compartir experiències i crear vincles en l’activació de protocols. El simulacre, organitzat pel SAMUR PC de Madrid, ha consistit en l’explosió d’un taller mecànic després d’impactar-hi un vehicle implicat en un accident de trànsit. Així, s’ha simulat una intervenció policial amb efectius de les forces especials que ha desembocat en un enfrontament armat i l’explosió posterior amb presències de ferits. L’exercici pretén activar els protocols d’atenció en incidents amb múltiples víctimes i s’emmarca dins les XII Jornades Municipals sobre Catàstrofes organitzades pel Servei d’Urgències Extrahospitalàries de la comunitat de Madrid.

imagen


És important destacar que els serveis que hi participen no tenen cap tipus d’informació prèvia respecte del desenvolupament del simulacre i que es du a terme en temps real, fet que posa en relleu la seva capacitat de coordinació en situacions com ara l’atenció a les víctimes i el trasllat als diferents hospitals de referència.

Durant les Jornades, els participants també han assistit a taules rodones centrades en les diferents novetats assistencials en la pràctica diària, i l’actualització i la posada en comú de qüestions de rellevància com ara l’experiència dels diferents serveis en l’assistència de pacients afectats per la malaltia del virus de l’Ebola.